Praktijkinformatie

KiesQPraktijkinformatie
Wij leveren hoogwaardige tandheelkunde waarbij preventieve zorg voorop staat.

KiesQ hecht veel waarde aan preventie, daarom bieden wij onze patiënten de mogelijkheid om gebruik te maken van een VIP behandeling (Verzorging, Instructie en Preventie). Tijdens deze behandeling wordt uw gebit gereinigd en gepolijst. Daarnaast wordt uitgelegd hoe u uw tanden beter kunt verzorgen. Indien nodig worden gebitsfoto’s gemaakt door de preventie-assistente. De tandarts kan tijdens deze behandeling een periodieke controle te doen zodat u hier niet apart voor hoeft terug te komen.

Wij adviseren onze patiënten twee keer per jaar te komen voor een periodiek onderzoek.

Lees alles over de vastgestelde tarieven van de ministerie op Alles over het Gebit.

Declaraties Tandartskosten

Zoals u weet, geven wij u als zorgaanbieder graag alle aandacht. Daarom hebben wij de verwerking van onze nota’s overgedragen aan Fa-med. Graag attenderen wij u op notavanfamed.nl. Hier kunt u gemakkelijk en snel uw nota’s ontvangen, inzien en zaken rondom de nota zelf regelen.

Waarom notavanfamed.nl:

  • Geen nota’s die zoek raken
  • Controleren of uw nota is betaald
  • Direct declareren bij zorgverzekeraar
  • Betalingsregeling treffen
  • Uitstel van betaling aanvragen
  • Mogelijkheid om direct te betalen met FiNBOX en iDEAL
  • Adreswijziging doorgeven

Meld u nu aan of kijk voor meer informatie op www.notavanfamed.nl

Vacatures

Ben jij geïnteresseerd om ons team te komen versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe teamleden om ons gezellige team uit te breiden.

Ben je een ervaren preventie assistent of mondhygiënist?  Stuur je CV en motivatiebrief  naar infoe-mailadreskiesq.nl.

Niet nagekomen afspraak

Om misverstanden te voorkomen, willen wij u op het volgende attenderen. Indien u bij verhindering tenminste 48 uur van te voren afzegt; wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

.

Veelgestelde vragen

De controle

Bij mijn vorige tandarts duurde een periodieke controle maar vijf minuten. Waarom duurt dat bij jullie zo lang?
Wij reserveren voor al onze patiënten een half uur. In die tijd wordt uw gehele gebit professioneel gereinigd en krijgt u uitleg over hoe u zelf uw gebit het beste kunt onderhouden. Wij geloven heel sterk in preventie: voorkomen is beter dan genezen. Daarnaast wordt uw gebit ook nog gecontroleerd. U hoeft dus maar één keer te komen.
Word ik bij jullie altijd door dezelfde preventieassistente geholpen?
Onze preventieassistentes rouleren. Dat doen we bewust want zo kijkt er steeds iemand met “verse” ogen naar uw gebit. Wanneer u dat liever niet heeft dan kunt u bij het maken van de afspraak om uw “favoriete” preventieassistente vragen.
Waarom maken jullie zo vaak röntgenfoto’s?
Met het blote oog zie je veel maar niet alles. Verborgen gaatjes, ontstekingen in de kaak, botafbraak, etc. kun je alleen op een foto ontdekken. Op deze manier kan er in een eerder stadium iets aan worden gedaan voordat het te laat is.

Nieuwe Patiënten

Bij mijn vorige tandarts duurde een eerste bezoek net zo lang als een gewone controle. Waarom duurt dat bij jullie zo lang?
Wij reserveren voor al onze nieuwe patiënten een half uur. In die tijd maakt u kennis met ons, wordt er een intake , een röntgenonderzoek en een uitgebreid gebitsonderzoek gedaan. Daarna wordt dit alles met u besproken. U weet dan precies hoe uw gebit er aan toe is.

Slecht gebit

Ik heb altijd een slecht gebit gehad en bij elk bezoek aan de tandarts moet er wel een gaatje gevuld worden. Hoe kan ik dat stoppen want ik ben bang dat ik op den duur mijn tanden ga verliezen?
Wanneer uw gebit steeds verder achteruit gaat dan is er iets bijzonders aan de hand. In de meeste gevallen is de oorzaak een combinatie van aanleg, onvoldoende mondhygiëne en voeding. Samen met u willen we dat graag onderzoeken om een plan op te stellen zodat u uw leven lang uw gebit behoudt.

Afspraken

Bij mijn huidige tandarts lopen de behandelingen altijd uit en moet ik altijd lang in de wachtkamer wachten. Is dat bij jullie ook zo?
Nee, zeker niet. Uw tijd is voor ons belangrijk, u heeft meer te doen dan alleen naar de tandarts te gaan. Door ons zeer professionele planningsysteem zijn wij in staat om vrijwel iedereen op de afgesproken tijd te helpen. Vooropgesteld dat ook iedereen op tijd op de afgesproken tijd aanwezig is.

Bloedend tandvlees

Wanneer ik mijn tanden poets dan bloedt mijn tandvlees altijd. Is dat normaal?
Nee, dat is niet normaal. Wel komt het heel veel voor. Bloedend tandvlees wil zeggen dat uw tandvlees ontstoken is. Gezond tandvlees bloedt niet! Bespreek dit probleem met een van onze preventie assistentes, zij kunnen u er mee helpen.

Mooie tanden

Ik wil graag wittere tanden. Is bleken slecht of moet ik aan iets anders denken?
Wanneer het bleken professioneel gebeurt is dit niet slecht voor uw gebit.
Of dit voor u een juiste keuze is kunt met ons bespreken. Bestaande vullingen en kronen bleken bijvoorbeeld niet mee. Wanneer bleken geen goede optie is dan zijn er verschillende ander mogelijkheden zoals schildjes (facings). Bijna altijd is er wel een goede oplossing te bedenken.

Kinderen

Wat is de beste leeftijd om met mijn kindje voor het eerst naar de tandarts te gaan?
Kinderen komen wat ons betreft nooit te vroeg. Het is belangrijk dat ze op jonge leeftijd al vertrouwd raken met “naar de tandarts gaan”. Neem ze dus gerust mee wanneer u zelf voor controle komt. Heeft u een afspraak voor een behandeling dan kunt u uw kindje beter niet meenemen.
Ik ben zwanger, moet ik dan vaker naar de tandarts?
Vroeger koste elk kind een tand (bij de moeder). Dat is gelukkig niet meer zo. Wel is het zo dat tijdens uw zwangerschap uw tandvlees sneller ontstoken raakt en makkelijker bloedt. Om dat te voorkomen is het belangrijk om vaker naar de preventie assistente te gaan.
Ik heb een slecht gebit. Krijgt mijn kind dat ook?
Nee, zeker niet! De meeste gaatjes ontstaan tussen je 4e en 21ste jaar, daarna stopt dat meestal. Daarom besteden wij extra veel aandacht aan de preventie van gaatjes bij deze leeftijd groep. Alle kinderen krijgen bij elke controle uitgebreide poetsles en indien nodig brengen we op de blijvende kiezen een beschermlaag (sealing) aan. Heeft u dat vroeger ook gehad?

Openingstijden

KiesQ Tandeelkunde is geopend van maandag tot en met vrijdag. De behandeltijden zijn van 7.30 uur tot 20.30 uur.

U kunt bellen naar 070 324 13 19